Start - Tantogarden.nu
 

Låna pengar för att gå på konsert

| Kommentarer inaktiverade för Låna pengar för att gå på konsert

År 2020 kommer förstås inte att gå till historien som något fantastiskt konsertår. På grund av Covid-19 har spelningar och konserter i högre utsträckning skett online via livesändningar på Youtube med mera.

Att titta på livekonserter på nätet är inte så illa det heller, särskilt när det inte finns några alternativ. Det går dock inte att slå upplevelsen av att stå i en publik på riktigt och låta musiken omsluta en. Många hoppas därför på nästa konsertsommar. Problemet för många musikälskare är att det varit ett kämpigt år ekonomiskt sett. Om du vet att du har återbetalningsförmåga är det inget fel att låna en liten slant för att ha råd att åka på spelning eller festival. Lån med bra villkor kan du hitta på https://lanakuten.com, en jämförelsesajt för privatlån. Här följer några förslag på stora konserter som, förhoppningsvis, blir av nästa sommar.

Konserter som (förhoppningsvis) blir av sommaren 2021

Förutsatt att vi fått bukt med coronaviruset så kan vi musikälskare se fram emot ett späckat konsertår 2021.

Iron Maiden – Ullevi, 3 juli

Iron Maiden skulle egentligen spelat på Ullevi i Göteborg den 27 juni, 2020. Som så många andra tvingades hårdrocksgiganterna skjuta på spelningen. Nästa sommar hoppas vi dock att hårdrocksgitarrerna och de galopperande trumkompen kommer höras över Göteborg.

Håkan Hellström – Ullevi, 20 augusti

Hellström skulle precis som Maiden spelat på Ullevi den här sommaren. Den enormt framgångsrike artisten brukar fungera riktigt bra på en stor scen som Ullevi. 10 000-tals Hellströmfans över hela Sverige hoppas nu att han ska kunna upprepa några av de mest magiska svenska konsertupplevelserna någonsin.

The Weeknd – Globen, 4 oktober

Okej, detta är inte någon sommarkonsert men ändå en spelning många ser fram emot. The Weeknd lovar att fylla globen med partystämning. Hans tidigare spelningar på svensk mark har varit väldigt uppskattade tillställningar.

Pet Shop Boys – Globen, 17 juni

De brittiska pop- och synthpionjärerna i Pet Shop Boys planerar att inleda en världsturné nästa år. Turnén börjar i Berlin den 1 juni och går sedan vidare över världen. Den 17 juni kommer de till Stockholm för en spelning som garanterat kommer vara späckad med hits.

Duran Duran – Skansen, 31 maj

Duran Duran betraktades länge vara ett band folk pratade om i nedsättande termer, helt oförtjänt. Nu blåser vindarna dock åt andra hållet och allt fler har börjat upptäcka vilket gediget popband de var. Nästa år hoppas vi att de inleder konsertsommaren på Skansen.

Planera för konsertsommaren 2021

| Kommentarer inaktiverade för Planera för konsertsommaren 2021

2020 blev minst sagt inget höjdarår för oss som gillar konserter. Med allt inställt och en maxbegränsning på 50 personer på alla evenemang blev det varken besök av storartister eller några festivalresor. Men förhoppningsvis kommer coronan vara ett tråkigt minne blott när vi går in i nästa år. Fram tills dess får vi nöja oss med att blicka tillbaka på gamla minnen och leva genom dem.

En lite konstig coronakonsekvens är att det blir relativt lätt att förutse nästan alla konserter som kommer äga rum under 2021. Få har vågat planera för något i höst, utan istället har de flesta arrangemang skjutits upp till nästa år med redan klara datum. Det lättaste för konsert- och festivalarrangörerna är också att inte göra så många nybokningar, utan man kör vidare på de artister som redan är kontrakterade. Ett exempel på det är Sweden Rock Festival som nyligen gått ut med att Guns N Roses som skulle varit huvudband i år blir det 2021 istället.

För oss musikälskare innebär det att vi går miste om det överraskningsmoment det innebär att sitta och vänta på nya bandsläpp. Det är trist, men samtidigt så har vi fördelen av att lättare kunna planera vad vi ska göra nästa år. När vi redan vet vilka festivaler som vi kommer vilja besöka kan vi lättare planera semestern. Det går också alldeles utmärkt att redan nu börja planera vilka outfits som kommer vara rätt. Handla kläderna online på johnells.se och var förberedd för Way Out West, Wacken eller vad det nu är du ska åka på.

Konsert på dejten

| Kommentarer inaktiverade för Konsert på dejten

Har du länge undrat hur en bra dejt kan gå till? Det finns massor att göra på en dejt med någon du vill imponera på eller som du kanske redan känner och har ett långvarigt förhållande med och vill ha en så kallad “date night” med. En första date kan dock vara bättre om du kan samtala i lugn och ro och höra vad den andre säger, så att ni får tid att lära känna varandra. I annat fall kan kanske en konsert göra er kväll minnesvärd. En konsert lättar upp stämningen om ni är nervösa och bäddar för fina minnen tillsammans.

Bästa konserten för en romantisk date

Att välja konsert kan ibland vara ett svårt företag om ni inte har exakt samma musiksmak. Kanske kan det vara så att ni har en egen låt tillsammans som ni kom fram till under era första dagar tillsammans, en låt på ett album vars artist nu kommer till en nära stad där ni bor för att hålla konsert. För att överraska din nya älskade vore det en bra idé att köpa två biljetter och unna er en romantisk stund tillsammans för att lyssna på er gemensamma nya favoritartist vars musik har fört er samman.

Det finns egentligen ingen tumregel för vilken artist eller typ av konsert ett nyblivet par ska gå och lyssna på under en date. Det brukar ändå bli bättre om ni både vet att ni tycker om artisten och om det finns något som för er samman när ni lyssnar på honom eller henne. Om det dessutom väcker era romantiska känslor till liv är det ännu bättre. Kanske en heavy metal konsert inte är den bästa för ett nyförälskat kärlekspar, men en konsert med Julio Iglesias kanske heller inte är nyckeln till er nya romantiska framgång – sådana artister brukar vanligtvis inte uppskattas av män. Ett tips är att redan i början av er relation skriva på din datingprofilexempelvis happy pancake, vilken typ av musik du gillar. Redan där kan ni finna något gemensamt och kanske föreslå en konsert som en öppningsfras till en första dejt.

Musikfestival för en långdate

Något annat att fundera på är att åka till en musikfestival ihop. Under sommaren anordnas en hel del musikfestivaler runt om i Sverige där många unga människor kan träffas och njuta av olika artister och grupper över en helg eller under en semestervecka. Kanske detta skulle kunna vara ett första steg för att komma närmare någon du tycker mycket om men ännu inte har vågat bjuda ut. Då kan ni med några andra vänner och åka till en musikfestival och upptäcka varandra på ett lite mer oskyldigt plan, något som kanske kan leda till något djupare.

Arrangera en konsert

| Kommentarer inaktiverade för Arrangera en konsert

Funderar du på att anordna din egen konsert? Då är det viktigt att du är ute i god tid, speciellt när det gäller planeringen. Det är till exempel väldigt bra om du ser till att vara klar i god tid före själva konserten ska äga rum och att du har en budget att använda dig av. För att du rent ekonomiskt ska kunna genomföra din konsert behöver du se till att det finns pengar. Det är inte bara högtalare och annan scenutrustning som du kommer att behöva, utan även kunna betala för transport till och från platsen.

För att kunna arrangera en konsert behöver du först och främst se till att ha tillstånd. Tillståndet kan du ansöka om hos Polismyndigheten. Du behöver se till att få godkänt innan du kan börja planera din konsert till punkt och pricka. Visst kan du exempelvis börja med att förbereda bilen med inbrottsgaller från Transportstyling.se för att säkerställa att högtalare och instrument inte kan bli stulna, men du måste ha tillståndet klart för att kunna planera på riktigt. Medan du förbereder bilen kan du även se till att införskaffa matchande kläder till dig och eventuell personal som ska arbeta på konsertområdet. Det ser både snyggt och professionellt ut.

Att hantera allt det juridiska kan kännas svårt och jobbigt, men det finns hjälp att få. Om det handlar om en konsert kan du få hjälp av Polismyndigheten och om det till exempel handlar om en boupptäckning kan lovabegravning.se hjälpa dig. Juridisk rådgivning online är väldigt vanligt och något som kan användas i nästan alla situationer.

Marknadsför din konsert

Oavsett om det är ditt eget band som ska spela eller andra band och artister är marknadsföringen väldigt viktig. Om ingen vet om att det ska hållas konsert är det också svårt att kunna sälja biljetter, eller hur? Du vill naturligtvis att lokalerna är så fullsatta som möjligt och för att lyckas med detta måste du sprida nyheten. Du kan till exempel sätta upp affischer runt om i området (för affischering krävs också tillstånd) eller så kan du använda dig av sociala medier. Se till att du vet vilken målgrupp det är som du ska vända dig till för att få bäst respons.

En konsert är inte komplett utan bra ljus och ljud. Redan när du börjar att planera konserten bör du se till att utse en person som ska ha detta som huvuduppgift. Om det finns någon med i gänget som har kunskap och erfarenhet om högtalare, ljud och ljus är det alltid bra att låta denne ha hand om den här punkten. Det är inte roligt om strålkastarna slutar fungera mitt under konserten eller att högtalarna inte kan hantera högt ljud, och därför sprängs. Se till att alla har sina egna uppgifter och att de vet vad som behöver göras.

Hetaste sommarkonserterna 2019

| Kommentarer inaktiverade för Hetaste sommarkonserterna 2019


Äntligen är vintern över och det är dags för att ställa ut utemöbler och annan dekoration på altanen för trevliga vår och sommarkvällar. En annan sak som hör sommaren till är att gå på konserter och den här sommaren kommer det vara många härliga events som man inte får missa om man älskar musik.

Musikfestivaler

I sommar är det en musikfestival som är väldigt eftertraktad bland musikälskare, och det är den som inträffar i slutet av sommaren i Göteborg, nämligen Way Out West. Redan många kända namn är inbokade, men som vi alla vet brukar arrangörerna till den här festivalen även släppa några stora namn under sommaren. Så vi får ha is i magen och se om det tillkommer några stora namn de kommande månaderna.

Bob Dylan ska till Sverige för att spela


Av alla ställen i Sverige där man skulle kunna tänka sig att Bob Dylan skulle kunna framträda så är det ingen mindre plats än Karlstad som får ta emot världsstjärnan.

Lars Winnerbäck är tillbaka med nytt album och turné

Äntligen är han tillbaka. Lars Winnerbäck slog igenom under 90-talet och har sedan dess blivit kallad för en svensk version av Bob Dylan, en ny Ulf Lundell och han har vunnit många svenskar hjärtan genom åren. I sommar ska han ut på turné med sitt nya album, och vi väntar med spänning på att albumet släpps inom kort.

Gyllene tider är också tillbaka

Ett annat band som det varit tyst om ett tag är Per Gessles gamla Gyllene Tider, och nu äntligen är det dags för bandet att återförenas och åka på turné tillsammans. Det är dock svårt att avgöra om det här kommer att bli en hit eller ej. För 15 år sedan gjordes ett liknande försök att få ihop bandet, och även om biljetterna sålde slut snabbt så var det många kritiker som var besvikna efter konserterna runt om i landet.

Nordisk turné för Melissa Horn


Melissa Horn ska också ut på turné. Det här är perfekt för den som vill sitta på en filt i gräset, dricka och äta gott samtidigt som man lyssnar till härlig musik. Hoppas på trevligt väder eftersom det annars kan bli lite tråkigt. Melissa Horn har mysiga och fina låtar, men man bör inte förvänta sig värsta sommarfesten om man går på en konsert av henne.

Mando Diao ska också ha konserter i sommar

Till sist kommer vi tipsa om att Mando Diao är tillbaka. Och till skillnad från Mellisa Horn så svänger det rejält kring deras musik. Det är ännu oklart vilka städer som bandet ska besöka, men det är nog något som vi kommer få reda på alldeles snart. Boka dina biljetter snabbt om du vill ha en plats.

Att följa ett Metalbands konserter

| Kommentarer inaktiverade för Att följa ett Metalbands konserter

Metalband har alltid varit en av rockens populäraste grenar och det verkar som att intresset för denna melodiska kraftfulla musikstil bara ökar ämed tiden. Många bra band turnerar årligen världen runt så det finns en del att välja mellan för den som är sugen på en konsert. Eller flera. Vissa känner en tjusning i att hinna med så många band som möjligt, medan andra fastnar för ett favoritband som sedan följs i media och på konserter.

Har man tur kanske favoritbandet har en eller två spelningar i Sverige under ett år, vilket kan kännas ganska tunt. Väntan är ofta lång och kanske finns inte möjlighet att gå just de datum som bandet befinner sig i landet. Så varför inte följa bandet istället? Det låter som en dyr och omöjlig uppgift, men faktum är att det finns en del knep för att lyckas med detta på en lagom budget.

Håll koll på bandets turnéplan

Lättaste sättet att göra det är naturligtvis att följa bandets Facebooksida eller hålla koll på deras vanliga hemsida. Ofta finns det en evenemangskalender att tillgå på dessa sidor. Vilka länder närmast har bandet spelningar i? Enklast är att pricka av de konserter man kan tänka sig att åka till och sedan utgå från dem när man söker vidare information inför resorna.

Förutsättningar

En förutsättning för att kunna göra detta är naturligtvis pengar. Hur mycket kan avsättas varje månad till en sparbuffert och hur lång tid har man på sig att spara inför nästa resa? Att göra en budget för första gången är inte så lätt. För företagare som vill ha hjälp med redovisning i Tyresö finns det många redovisningskonsulter men som privatperson kan det vara svårare att få det rätt. Använd gratis mallar och informationssidor på internet för att lyckas med din budget.

Hur reser man

Hur man reser är självklart upp till var och en och vad man känner sig bekväm med. Vill man vara framme snabbt är flyg att rekommendera. Men det är också det dyraste alternativet. Att åka buss och tåg är alltid billigare men tar längre tid. Det finns bra sidor på internet för övergripande sökning efter både snabbast och billigast sätt att ta sig någonstans. Boka bara via sidor eller företag som känns seriösa och sök alltid bakgrundsinformation.

Övernatta

Ofta behövs en natt på hotell, vandrarhem eller liknande men boka inte fler nätter än som verkligen behövs. Titta noga igenom de alternativ som finns innan bokning görs. Välj gärna ett boende utanför själva centrum där det är billigare och åk kommunalt vid behov. Det finns många olika bokningssidor på internet att tillgå för att hitta ett bra och billigt alternativ.

Bonus

Lär känna bandet. Följ och kommentera på Facebook, ta kontakt och var synlig. Får man bra kontakt finns möjlighet till fribiljetter eller att få stå med på bandets gästlista för gratis inträde på konserterna. De flesta Metalband uppskattar sina fans mycket. Visa gärna tacksamhet genom att köpa t.ex en tröja eller ett album av bandet.

Köa för konserten

| Kommentarer inaktiverade för Köa för konserten

Det kan ju vara så att ditt favoritband eller idol kommer till Sverige och du vill inte missa en unik konsert. Du har fått tag i biljetter, men vill ha en bra plats, helst framme vid scenen. Då gäller det att vara ute i god tid.

Då är det en fördel att vara bland de första i kön och kanske får du börjar köa tidigt på morgonen eller i värsta fall redan dagen innan. Det beror helt och hållet på hur populär konserten är bland folk. Som sagt, då gäller det att vara på plats i god tid och då finns det några saker som du kan tänka på innan, för att underlätta för dig så mycket som möjligt.

Att tänka på

Du tar din miljöbil och parkerar den, för att sedan ställa dig i kön. Här kommer några bra tips som du bör ha i åtanke när det är dags att vänta på att konserten ska börja.

Sällskap

Det är alltid kul att ha sällskap i kön, för då slipper du känna dig ensam. Dessutom är det bra om du skulle behöva uppsöka en toa eller liknande. Då håller din kompis platsen i kön under tiden.

Hur länge?

Hur länge du och din kompis behöver köa beror helt och hållet på hur många som förväntas vilja gå på konserten. Därför gäller det att försöka beräkna hur pass tidigt ni behöver komma för att vara långt fram i kön.

Matsäck

Det gäller att inte bli hungrig medan du och din kompis väntar på att få komma in. Då är det bra att se till att ha dricka (helst vatten) och matsäck med sig. Då bör det helst vara riktig mat så att ni står er och inte blir hungriga mitt i konserten. Naturligtvis kan du packa ner godsaker också, för det är ju fest att gå på musikalisk underhållning.

Vädret

Vädret har en stor betydelse, för då går det att planera kläder efter väder. Det är inte kul att stå och lyssna på ditt favoritband om du fryser och är våt. Ta därför en extra koll på väderprognosen innan, för att kunna vara förberedd så mycket som möjligt.

Väska

Har du en väska med dig, tänk då på att den har en axelrem. För då kan den hänga den tvärs över din kropp och du slipper tänka på att bli av med den. I den har du det viktigaste, såsom mobil (så du kan ta bilder och filma), bilnycklar, pengar, id-kort och så vidare.

Håll koll på kompisen

När det är stora publikhav, finns det risk att du kan bli av med din kompis eftersom det kan bli ett stort tryck. Var därför förutseende och se till att ni bestämmer en plats där ni ska träffas efteråt, om ni mot förmodan blir av med varandra.

Dessa var några av de tips och råd du kan ha nytta av inför att köa på en konsert!

Se bra som VIP

VIP-sektionen på konserter

| Kommentarer inaktiverade för VIP-sektionen på konserter

Njut på ett optimalt sätt
Att gå på konsert är fantastiskt, man få se sitt favoritband, eller sin favoritartist, i verkligheten. Att kunna lyssna på musiken live och får uppleva hela stämningen från ett helt publikhav är magiskt. Någonting som ofta erbjuds på större konserter och festivaler är en VIP-sektion. Men hur vet man att VIP-sektionen är bättre än de vanliga platserna och vad får man egentligen när man betalar nästan dubbla priset för samma konsert? Till att börja med är det svårt att säga att det är samma konsert, för VIP-sektionen är ofta placerad på ett sådant sätt att allt från sikten mot scen till ljudet är optimerat på dessa platser. På festivaler kan det också innebära att det finns fler barer att tillgå mer lättillgängligt.

Det är en självklarhet att gå på konsert när ens favoritband eller artist spelar i närheten av vart man bor och det borde därmed också vara en självklarhet att välja VIP-sektionen om det inte redan är slutsålt. Sen är det givetvis relativt vad som anses vara i närheten av vart man bor beroende på om det rör sig om ett band eller en artist som inte brukar spela på ens kontinent, då är det klart värt att ta resan till konserten om det så krävs att resa utanför ens landgränser. Behöver man resa långt är det dessutom desto mer värt att betala extra för VIP-sektionen, då insatsen är större än om det rört sig om en konsert i sin hemstad. ibland kan det behövas ett tillfälligt lån för att få biljetter när de släpps, då biljettsläpp inte alltid sker i samband med löning, och speciellt om man dessutom behöver göra en längre resa i samband med konserten. Glöm inte kolla upp eventuellt hotell och tåg- och/eller flygbiljetter i förhand inför långväga resor. Finns det inte några hotellrum lediga, vilket är vanligt vid större konserter, kan man kolla på Airbnb.

Meet & Greet

Resa till konsert
I samband med biljettköp ser du om det finns en VIP-sektion och vart den är placerad i relation till scenen. På vissa stora konserter finns dessutom ett än mer exklusivt alternativ än VIP. Ett exempel på det var under Beyoncé och Jay-Z’s turné nu under 2018 då de hade en “vanlig” VIP-sektion och dessutom en sektion som de kallade för “Carter Crew” där man hade platser så gott som på scen. Utöver dessa två sektioner fanns givetvis vanliga ståplatser och sittplatser dessutom. stora arenakonserter har alltid en vip-sektion, så ska du se ett välkänt band kan du på förhand räkna ut att de kommer erbjuda VIP-biljetter. Blanda dock inte ihop VIP-biljetter med Meet & Greet, där du efter konserten får träffa artisten eller bandet. Det ingår inte Meet & Greet i VIP-biljetterna, utan dessa ger dig en bättre vy under konserten. Meet & Greet kan alla köpa som är snabba nog, dock är det inte ofta det erbjuds. Om du har Facebook brukar det finnas evenemang för konserterna, som du kan gå med i för att få mer information inför konserten som förband och spelschema.

Konserter i Las Vegas

| Kommentarer inaktiverade för Konserter i Las Vegas

Las Vegas är antagligen mest känt för sina imponerande kasinon, men är också en utmärkt stad att besöka om du är musikälskare. Efter succén med Britney Spears show “Piece of Me”, som framförts regelbundet under hela fem år, är Las Vegas musikscen hetare än någonsin. Tidigare var dessa typer av regelbundna shower reserverade för artister som ansågs var i slutet av sina karriärer och som för längesedan lämnat topplistorna. I och med Britneys enorma framgångar har det dock blivit ändring på det. Jennifer Lopez är en av artisterna som de senaste åren har hoppat på trenden med att ha sin show i Las Vegas och sedan starten år 2016 har hennes “All I have” till och med slagit Britneys försäljningsrekord. Då det i december bekräftades att Lady Gaga har signerat ett kontrakt för att göra shower under två år på MGM Park Theatre och att Bruno Mars kommer göra en rad återkommande framträdanden i Las Vegas, verkar trenden med att boka unga och heta artister bli alltmer av en tradition.

Elton John avbröt sin show

Även om en yngre generation artister håller på att ta över Las Vegas, finns det fortfarande plats för de som har byggt en trogen publik under flera decennium. En av dessa är Elton John, vars show Million Dollar Piano har framförts på Caesars Palace under sju års tid. Under låten “Saturday Night’s Alright for Fighting” har Elton John för vana att bjuda upp delar av publiken på scen. Detta är något som vanligtvis är ett nöje för hans fans såväl som för honom själv. Dock blev det ändring på det då ett av fansens beteende ledde till att Elton John gick av scenen mitt under låten. Anledningen var, enligt Elton John själv, att mannen ett flertal gånger rörde vid pianots tangenter trots att Elton sagt ifrån. Enligt Eltons uttalande försökte mannen även ta bilder, vilket Elton uppfattade som ett ytterligare störande element. Han valde därför att avlägsna sig tills mannen blivit bortförd av säkerhetsvakter, varpå han återvände för att slutföra sitt framträdande. Huruvida Elton John kommer fortsätta bjuda upp fans på scen under de kommande showerna är ännu inte bekräftat.

Glamour á la Las Vegas

Vad är det då som drar dessa superstjärnor till att göra shower i just Las Vegas? Förutom möjligheten att tjäna svindlande summor med pengar är staden den perfekta platsen att leva ut storslagna visioner. Jennifer Lopez hade till exempel totalt elva stycken klädombyten under sin första omgång av “All I have” och Britney Spears kan ses gå igenom en enorm, brinnande ring på scen under ett av hennes nummer. Glamour är bara förnamnet när det kommer till Las Vegas. Här är inte storslagna scenerier ett plus, det är snarare ett måste. och publiken förväntar sig ofta ett helhetspaket bestående av koreografi, kostymer, musik och scenografi i världsklass. Om du inte vill åka ända till Las Vegas för att ta del av den glamorösa atmosfären kan du med enkla medel återskapa den själv. På partykungen.se hittar du allt du behöver från glittrande konfetti till draperier i guld. För dig som vill skapa en äkta nattklubbskänsla kan du även slå till på en rökmaskin och ett par strobar.

Så förbereder du dig för konserter och festivaler

| Kommentarer inaktiverade för Så förbereder du dig för konserter och festivaler

Älskar du livemusik? Vill du befinna dig mitt i ett publikhav, sjunga och gunga med i låtarna? Befinna dig i nuet och önska att det aldrig ska ta slut? Då är du långt från ensam. Att dela musik, live, tillsammans med andra är, enligt många, bland det bästa som finns i livet. Ända sedan människan börja leva har musik och gemenskap frodats och runt om i världen njuter människor av att hålla takt, sjunga och delta i musikevenemang av olika slag. I vår moderna hemvist har musikevenemang både utvecklats och bevarat sin genuina charm. Är man nybörjare när det gäller att gå på konsert eller festival så finns det några tips att läsa om och förhoppningsvis ta till sig. Det handlar om att känna sig bekväm och trivas för att få en fantastisk upplevelse. Musik är både för hjärta och hjärna – låt det fortsätta på det viset och njut av musiken.

Livet i publikhavet

För att delta så mycket som möjligt på en konsert handlar det om att tillåta sig att njuta så mycket som möjligt av musiken. Gå in i känslan av att uppfyllas av nuet. Sjunga med, dansa eller bara vara. En tråkig utveckling som skett de senaste åren är det evinnerliga filmandet och fotandet med mobiler. Den som fotar eller filmar njuter inte, omgivningen störs och artisterna som uppträder tappar den magiska kopplingen som annats kan uppstå. Om du vill få en äkta och genuin upplevelse av att gå på konsert eller festival: släpp mobilen och njut! Se det som en utmaning. Att tillåta dig att vara i nuet och ta del av en underbar upplevelse istället för att fumla och fota. Att vara den del av en publik som njuter framför scen får ofta en mycket bättre upplevelse än att bara se konserter på en skärm. De som uppträder likaså. Du kan alltså bli delaktig i något mycket större om du bara vågar stoppa ner mobilen i väskan och släppa taget.

Bästa kläderna för konserter och festivaler

Oavsett om du ska på någon enstaka konsert eller besöka en festival som varar flera dagar så är klädseln av största vikt. Framförallt ska du klä dig bekvämt, så att du trivs. Kläder som passar in eller sticker ut är att föredra. Det handlar om vad du vill signalera, vad du står för, vem du är. Din identitet! När det gäller skor så är det samma sak. Bekväma ecco skor eller kängor från Dr.Martens kan va skönt att ha om du planerar att stå och dansa länge. Det finns inget värre än blöta fötter med skoskav när man bara vill dansa. Några andra tips är att se till att man har dricksvatten tillgängligt, extra toapapper och lite cash. Man vet aldrig hur det fungerar med kortbetalning. Tillhör du skatan av dem som vill höra efter 30 kan det vara klokt att investera i ett par bra och diskreta öronproppar också.

frindle