Så förbereder du dig för konserter och festivaler - Tantogarden.nu
 

Så förbereder du dig för konserter och festivaler

| Posted in Konsert

Älskar du livemusik? Vill du befinna dig mitt i ett publikhav, sjunga och gunga med i låtarna? Befinna dig i nuet och önska att det aldrig ska ta slut? Då är du långt från ensam. Att dela musik, live, tillsammans med andra är, enligt många, bland det bästa som finns i livet. Ända sedan människan börja leva har musik och gemenskap frodats och runt om i världen njuter människor av att hålla takt, sjunga och delta i musikevenemang av olika slag. I vår moderna hemvist har musikevenemang både utvecklats och bevarat sin genuina charm. Är man nybörjare när det gäller att gå på konsert eller festival så finns det några tips att läsa om och förhoppningsvis ta till sig. Det handlar om att känna sig bekväm och trivas för att få en fantastisk upplevelse. Musik är både för hjärta och hjärna – låt det fortsätta på det viset och njut av musiken.

Livet i publikhavet

För att delta så mycket som möjligt på en konsert handlar det om att tillåta sig att njuta så mycket som möjligt av musiken. Gå in i känslan av att uppfyllas av nuet. Sjunga med, dansa eller bara vara. En tråkig utveckling som skett de senaste åren är det evinnerliga filmandet och fotandet med mobiler. Den som fotar eller filmar njuter inte, omgivningen störs och artisterna som uppträder tappar den magiska kopplingen som annats kan uppstå. Om du vill få en äkta och genuin upplevelse av att gå på konsert eller festival: släpp mobilen och njut! Se det som en utmaning. Att tillåta dig att vara i nuet och ta del av en underbar upplevelse istället för att fumla och fota. Att vara den del av en publik som njuter framför scen får ofta en mycket bättre upplevelse än att bara se konserter på en skärm. De som uppträder likaså. Du kan alltså bli delaktig i något mycket större om du bara vågar stoppa ner mobilen i väskan och släppa taget.

Bästa kläderna för konserter och festivaler

Oavsett om du ska på någon enstaka konsert eller besöka en festival som varar flera dagar så är klädseln av största vikt. Framförallt ska du klä dig bekvämt, så att du trivs. Kläder som passar in eller sticker ut är att föredra. Det handlar om vad du vill signalera, vad du står för, vem du är. Din identitet! När det gäller skor så är det samma sak. Bekväma ecco skor eller kängor från Dr.Martens kan va skönt att ha om du planerar att stå och dansa länge. Det finns inget värre än blöta fötter med skoskav när man bara vill dansa. Några andra tips är att se till att man har dricksvatten tillgängligt, extra toapapper och lite cash. Man vet aldrig hur det fungerar med kortbetalning. Tillhör du skatan av dem som vill höra efter 30 kan det vara klokt att investera i ett par bra och diskreta öronproppar också.


frindle