Konserter utomhus – att tänka på - Tantogarden.nu
 

Konserter utomhus – att tänka på

| Posted in Konsert

Finns det något så somrigt som att gå på en konsert utomhus? Många skulle nog säga att en utomhuskonsert är höjden av sommar. Det finns vanligtvis flera möjligheter att gå på sommarkonserter, särskilt i Stockholm. Två saker som återkommer varje sommar är till exempel Parkteaterns föreställningar på scenerna i Stockholms parker, som ibland är just konserter, och spelningarna på Stora scenen på Gröna Lund, som varje sommar lockar tusentals besökare med sina stora artistnamn. Även om dessa konserter är mycket olika varandra i sin utformning (på Parkteaterns föreställningar sitter till exempel publiken, medan den står framför Stora scenen) finns det vissa saker som är lika viktiga att tänka på oavsett vilken utomhuskonsert man går på.

Den kanske viktigaste saken är att förbereda sig för dåligt väder. Alla som har tillbringat mer än en sommar i Sverige vet att man inte kan lita på vädret, och att man inte heller kan lita på väderleksrapporten, ens om det står att det ska vara soligt och fint. Man bör därför alltid vara förberedd på att det kan regna. Något som är viktigt att komma ihåg när man ska på en konsert är dock att paraplyer vanligtvis inte är tillåtna, eftersom de skulle skymma sikten fram till scenen. Därför måste man använda sig av en regnponcho eller något liknande för att hålla sig torr. Ett annat sätt att hålla sig torr fast det känns som att man är utomhus är att sitta i ett uterum med glasväggar. Om man vill kan man därför ordna sin egen konsert hemma, genom att skruva upp volymen på sin ljudanläggning och dansa vilt i uterummet.

En annan sak som är viktig att tänka på när man är på väg till en utomhuskonsert är att ha på sig skor som man inte är så rädd om. Ofta anordnas nämligen utomhuskonserter på stora, öppna gräsfält, och dessa blir snabbt till lera när flera tusen personer trampar runt på den – särskilt om det regnar, som det ju som sagt ofta gör i Sverige. Man bör därför välja skor som man kan klafsa runt i leran i utan att det gör något, och helst utan att man blir blöt om fötterna.


frindle