Konserter i Las Vegas - Tantogarden.nu
 

Konserter i Las Vegas

| Posted in Konsert

Las Vegas är antagligen mest känt för sina imponerande kasinon, men är också en utmärkt stad att besöka om du är musikälskare. Efter succén med Britney Spears show “Piece of Me”, som framförts regelbundet under hela fem år, är Las Vegas musikscen hetare än någonsin. Tidigare var dessa typer av regelbundna shower reserverade för artister som ansågs var i slutet av sina karriärer och som för längesedan lämnat topplistorna. I och med Britneys enorma framgångar har det dock blivit ändring på det. Jennifer Lopez är en av artisterna som de senaste åren har hoppat på trenden med att ha sin show i Las Vegas och sedan starten år 2016 har hennes “All I have” till och med slagit Britneys försäljningsrekord. Då det i december bekräftades att Lady Gaga har signerat ett kontrakt för att göra shower under två år på MGM Park Theatre och att Bruno Mars kommer göra en rad återkommande framträdanden i Las Vegas, verkar trenden med att boka unga och heta artister bli alltmer av en tradition.

Elton John avbröt sin show

Även om en yngre generation artister håller på att ta över Las Vegas, finns det fortfarande plats för de som har byggt en trogen publik under flera decennium. En av dessa är Elton John, vars show Million Dollar Piano har framförts på Caesars Palace under sju års tid. Under låten “Saturday Night’s Alright for Fighting” har Elton John för vana att bjuda upp delar av publiken på scen. Detta är något som vanligtvis är ett nöje för hans fans såväl som för honom själv. Dock blev det ändring på det då ett av fansens beteende ledde till att Elton John gick av scenen mitt under låten. Anledningen var, enligt Elton John själv, att mannen ett flertal gånger rörde vid pianots tangenter trots att Elton sagt ifrån. Enligt Eltons uttalande försökte mannen även ta bilder, vilket Elton uppfattade som ett ytterligare störande element. Han valde därför att avlägsna sig tills mannen blivit bortförd av säkerhetsvakter, varpå han återvände för att slutföra sitt framträdande. Huruvida Elton John kommer fortsätta bjuda upp fans på scen under de kommande showerna är ännu inte bekräftat.

Glamour á la Las Vegas

Vad är det då som drar dessa superstjärnor till att göra shower i just Las Vegas? Förutom möjligheten att tjäna svindlande summor med pengar är staden den perfekta platsen att leva ut storslagna visioner. Jennifer Lopez hade till exempel totalt elva stycken klädombyten under sin första omgång av “All I have” och Britney Spears kan ses gå igenom en enorm, brinnande ring på scen under ett av hennes nummer. Glamour är bara förnamnet när det kommer till Las Vegas. Här är inte storslagna scenerier ett plus, det är snarare ett måste. och publiken förväntar sig ofta ett helhetspaket bestående av koreografi, kostymer, musik och scenografi i världsklass. Om du inte vill åka ända till Las Vegas för att ta del av den glamorösa atmosfären kan du med enkla medel återskapa den själv. På partykungen.se hittar du allt du behöver från glittrande konfetti till draperier i guld. För dig som vill skapa en äkta nattklubbskänsla kan du även slå till på en rökmaskin och ett par strobar.


frindle