Barnkonserter - Tantogarden.nu
 

Barnkonserter

| Posted in Konsert

Att gå på konsert är minst lika roligt för vuxna som för mindre barn. Människor i alla åldrar har alltid älskat musik och kan man dessutom få se sin favoritkaraktär blir upplevelsen mycket roligare. Idag finns det ett flertal olika scener och teatrar, som erbjuder allt från konserter till föreställningar framtagna för just barn. Naturligtvis är även vuxna tillåtna på platsen, för att upplevelsen ska vara så säker och trygg som möjligt. Att gå på barnkonsert passar lika bra för hela familjen en regnig söndag, som för förskoleläraren som vill ta med barnet på något extra kul. Priserna för en barnkonsert kan variera väldigt kraftigt, men vanligtvis brukar man få någon typ av samlingsrabatt ju fler biljetter som man bokar.

Pippi Långstrump fick kliva ner från scenen

Visst är det kul och spännande att få klä ut sig till kända sagofigurer som Emil i Lönneberga eller Pippi Långstrump? Enda sedan karaktärerna först gjorde entré har barn flitigt återskapat sagofigurerna och år efter år gett dem nytt liv. För barn och för maskerader finns det inga regler om vad man får eller inte får vara, men planerar man att anordna en barnkonsert eller teater ser villkoren och lagarna helt annorlunda ut. Det gäller att hålla koll på rättigheter, vilket var något som Överums Musikkår fick bli väl medvetna om då en konsert planerades i områdets sporthall. Här hade man valt flera kända karaktärer från Astrid Lindgrens filmer, vilket företaget Saltkråkan inte blev speciellt glada över. Företaget har nämligen all upphovsrätt till alla figurer och karaktärer som Astrid Lindgren skapade och Överums Musikkår fick snällt stryka både en och flera figurer ur sin show.

Packa bra inför konserten

Som de allra flesta föräldrar vet så kan det krävas en hel del packning och planering innan man lyckas ta sig utanför dörren och iväg på ett större event. Har man små barn behöver man ha med sig allt ifrån blöjor, våtservetter och nappflaska, men även större barn kan kräva relativt mycket saker. Förutom extrakläder kan några enkla kex, frukt och en dryck vara på sin plats, både för att lugna hungriga magar under föreställningen, men även för att ge barnet något att göra då man väntar på att konserten ska sätta igång. Genom att ta med skötväskor och annat bra att ha kan man säkerställa att både resan dit och hem blir lyckad, men även att alla familjemedlemmar kan njuta av showen och ha en trevlig stund tillsammans med varandra.


frindle