Arrangera en konsert - Tantogarden.nu
 

Arrangera en konsert

| Posted in Konsert

Funderar du på att anordna din egen konsert? Då är det viktigt att du är ute i god tid, speciellt när det gäller planeringen. Det är till exempel väldigt bra om du ser till att vara klar i god tid före själva konserten ska äga rum och att du har en budget att använda dig av. För att du rent ekonomiskt ska kunna genomföra din konsert behöver du se till att det finns pengar. Det är inte bara högtalare och annan scenutrustning som du kommer att behöva, utan även kunna betala för transport till och från platsen.

För att kunna arrangera en konsert behöver du först och främst se till att ha tillstånd. Tillståndet kan du ansöka om hos Polismyndigheten. Du behöver se till att få godkänt innan du kan börja planera din konsert till punkt och pricka. Visst kan du exempelvis börja med att förbereda bilen med inbrottsgaller från Transportstyling.se för att säkerställa att högtalare och instrument inte kan bli stulna, men du måste ha tillståndet klart för att kunna planera på riktigt. Medan du förbereder bilen kan du även se till att införskaffa matchande kläder till dig och eventuell personal som ska arbeta på konsertområdet. Det ser både snyggt och professionellt ut.

Att hantera allt det juridiska kan kännas svårt och jobbigt, men det finns hjälp att få. Om det handlar om en konsert kan du få hjälp av Polismyndigheten och om det till exempel handlar om en boupptäckning kan lovabegravning.se hjälpa dig. Juridisk rådgivning online är väldigt vanligt och något som kan användas i nästan alla situationer.

Marknadsför din konsert

Oavsett om det är ditt eget band som ska spela eller andra band och artister är marknadsföringen väldigt viktig. Om ingen vet om att det ska hållas konsert är det också svårt att kunna sälja biljetter, eller hur? Du vill naturligtvis att lokalerna är så fullsatta som möjligt och för att lyckas med detta måste du sprida nyheten. Du kan till exempel sätta upp affischer runt om i området (för affischering krävs också tillstånd) eller så kan du använda dig av sociala medier. Se till att du vet vilken målgrupp det är som du ska vända dig till för att få bäst respons.

En konsert är inte komplett utan bra ljus och ljud. Redan när du börjar att planera konserten bör du se till att utse en person som ska ha detta som huvuduppgift. Om det finns någon med i gänget som har kunskap och erfarenhet om högtalare, ljud och ljus är det alltid bra att låta denne ha hand om den här punkten. Det är inte roligt om strålkastarna slutar fungera mitt under konserten eller att högtalarna inte kan hantera högt ljud, och därför sprängs. Se till att alla har sina egna uppgifter och att de vet vad som behöver göras.


frindle